دانستنی های مواد شیمیایی

تاثیرات استون بر ناخن

تاثیرات استون بر ناخن و روشهای جایگزین

پروپانون یا استون نوعی ترکیب آلی و شیمیایی است که اولین‌بار توسط شخصی به نام حییم وایز من کشف شد و فرمول شیمیایی این ترکیب CH3COCH3 یا CO(CH3)2 است. این ماده شیمیایی اولین گروه از دسته کتون‌ها به شمار می‌آید استون در درصدهای متفاوتی تولید می‌شود. استون ماده‌ای بی‌رنگ و فرار بوده که در صنایع مختلفی همچون پلاستیک‌سازی، داروسازی و… کاربرد دارد و این ماده از طریق تقطیر استات کلسیم تولید می‌شود. یکی دیگر از اصلی‌ترین کاربردهای استون بر ناخن، پاک‌کردن لاک از روی ناخن است.

تعامل استون با ساختار ناخن

از تأثیرات طولانی‌مدت استفاده از استون بر ناخن می‌توان به زردی ناخن اشاره کرد. برای جلوگیری از این موارد بهتر است در طولانی‌مدت از این ماده شیمیایی استفاده نکنید. همان‌طور که می‌دانید استون ماده‌ای است که اکثر خانم‌ها با آن سروکار دارند. ناگفته نماند که استون خالص، قوی‌تر از استون‌های موجود در بازار است و ترکیبات موجود در آن باعث خشک‌شدن ناخن‌ها می‌شود و ناخن‌ها را شکننده‌تر می‌کند؛ بنابراین بعد از استفاده از استون بهتر است از روغن یا کرم مرطوب‌کننده استفاده کنید.

دستان شخصی بر روی حوله در کنار لوازم ناخن

مشکلات رایج ناشی از تماس با استون

برای جلوگیری از تأثیرات منفی استون بر ناخن می‌بایست بعد از استفاده از این ماده شیمیایی ناخن‌ها را با کرم یا روغن مرطوب‌کننده ماساژ دهیم. یکی دیگر از اصلی‌ترین مشکلات رایج تماس با استون مسمومیت است. زیرا بدن توانایی تحمل ۲۰۰ میلی‌لیتر از استون را دارد. در غیر این صورت عوارض جدی در بدن همچون مسمومیت و… به وجود می‌آید. اصلی‌ترین نشانه‌های مسمومیت توسط استون، سردرد، سرگیجه و حالت تهوع است البته در موارد حاد و نادر استفاده بیش از حد از این ماده شیمیایی می‌تواند مرگ را به همراه داشته باشد. همان‌طور که می‌دانید استون یکی از خطرناک‌ترین مواد شیمیایی است که بو و قابلیت اشتعال‌پذیری بسیار بالایی دارد. همچنین این ماده شیمیایی زمانی که در معرض هوا قرار می‌گیرد به‌سرعت تبخیر می‌شود.

اثرات استون بر کراتین ناخن از نظر علمی

همان‌طور که می‌دانید اصلی‌ترین ماده تشکیل‌دهنده ناخن‌ها کراتین است. تأثیرات منفی استون بر ناخن شامل شکننده شدن ناخن‌ها، لایه‌لایه شدن و زردشدن ناخن‌ها و… است. همچنین استفاده مداوم از این ماده شیمیایی باعث می‌شود تا ناخن‌ها، خشن و بدرنگ شده و در نهایت ناخن‌ها پوسته‌پوسته شوند. برای اینکه آسیبی به کراتین ناخن‌هایتان وارد نشود بهتر است از پاک‌کننده‌های صنعتی که حاوی استون هستند استفاده نکنید. همچنین برای ترمیم کراتین ناخن، بهتر است از مکمل‌های حاوی بیوتین استفاده کنید و رژیم غذایی مناسبی داشته باشید.

شخصی در حال پاک کردن لاک ناخن دست خود با استون

انتخاب بهترین پاک کننده لاک

پاک‌کردن لاک از روی ناخن باید به‌دقت انجام شود. همان‌طور که گفتیم برای جلوگیری از ایجاد آسیب استون بر ناخن‌هایتان بهتر است از پاک‌کننده‌های لاک صنعتی که حاوی استون هستند استفاده نکنید. برای جلوگیری از ایجاد آسیب در ناخن‌هایتان می‌توانید از لاک‌پاک‌کن‌هایی که دارای ترکیبات گیاهی و فاقد استون هستند استفاده کنید. به‌عنوان‌مثال لاک‌پاک‌کن ایوروشه یکی از بهترین پاک‌کننده‌ها بوده که باعث تقویت کراتین ناخن می‌شود و لطافت ناخن‌ها را از بین نمی‌برد. حدود ۸۰ درصد از ترکیبات موجود در این لاک‌پاک‌کن منشأ گیاهی داشته و هیچ‌گونه عوارضی به همراه ندارد.

نکات کاربردی برای کاهش آسیبهای ناخن در تماس با استون

همان‌طور که می‌دانید شما با رعایت برخی نکات و انجام‌دادن بعضی ترفندهای خانگی می‌توانید آسیب‌های وارد شده ناشی از تماس با استون بر اثر استون بر ناخن را از بین ببرید و ناخن‌های خود را تقویت کنید. به‌عنوان‌مثال سعی کنید همیشه دست‌ها و ناخن‌هایتان را تمیز نگه دارید. همچنین برای پاک‌کردن لاک‌هایتان از لاک‌پاک‌کن‌هایی که فاقد استون هستند استفاده کنید تا ناخن‌هایتان خشک نشود. برای پاک‌کردن تمام آلودگی‌ها و میکروب‌ها از روی ناخن‌هایتان بهتر است یک مسواک تمیز را کمی به صابون آغشته کنید و آن را به ناخن‌هایتان و پوست اطراف ناخنتان بکشید. سپس با آب ولرم دست‌هایتان را بشویید و با کرم‌های مرطوب‌کننده ناخن‌ها و پوست اطراف ناخن‌هایتان را ماساژ بدهید. همچنین برای جلوگیری از ایجاد آسیب توسط استون به ناخن‌هایتان سعی کنید از مواد غذایی که پروتئین زیادی دارند استفاده کنید تا کراتین ناخن‌هایتان تقویت شود.

شخصی در حال باز کردن در بطری استون برای پاک کردن لاک ناخن

شناخت بهداشت ناخن

همان‌طور که می‌دانید برای داشتن ناخن‌هایی محکم و زیبا می‌بایست از تأثیرات استون بر ناخن شناخت کافی داشته باشیم. ماده اصلی تشکیل‌دهنده ناخن‌ها، نوعی پروتئین سخت و محکم به نام کراتین است. یکی از ساده‌ترین راه‌ها برای مراقبت از ناخن‌ها، تمیز نگه‌داشتن آنها و شست‌وشوی آن‌ها به طور منظم است. به‌طوری‌که سعی کنید حدود ۳۰ ثانیه دست‌ها و ناخن‌هایتان را با کف فراوان شست‌وشو دهید.

همیشه بعد از شست‌وشو سعی کنید زیر ناخن‌هایتان را توسط برسی نرم تمیز کنید. درصورتی‌که به آب دسترسی نداشتید می‌توانید از ضدعفونی‌کننده‌هایی که به‌صورت ژل هستند استفاده کنید. همچنین سعی کنید بعد از شست‌وشو، دست‌هایتان را به طور کامل خشک کنید. زیرا خشک نگه‌داشتن دست‌ها مانع از رشد میکروب‌ها می‌شود. سعی کنید ناخن‌هایتان را کوتاه نگهدارید زیرا سلامت ناخن‌ها از زیبایی آنها مهم‌تر است.

روشهای جایگزین برای پاک کردن لاک ناخن

تأثیر استون بر ناخن می‌تواند جبران‌ناپذیر باشد. بهتر است بدانید که روش‌های خانگی بسیار زیادی برای پاک‌کردن لاک از روی ناخن وجود دارد. به‌عنوان‌مثال بهتر است با استفاده از آب گرم و پارچه خشک، لاک ناخن‌هایتان را پاک کنید. به‌طوری‌که ابتدا می‌بایست کاسه را پرازآب گرم کرده و سپس ناخن‌هایتان را به مدت ۳۰ الی ۳۵ دقیقه درون آب گرم قرار دهید تا لاک‌ها نرم شوند. سپس توسط پارچه خشک می‌توانید لاک‌ها را از روی ناخن‌هایتان پاک کنید. یکی دیگر از روش‌های جایگزین استون استفاده‌کردن از الکل برای پاک‌کردن لاک ناخن‌ها است. توجه کنید که بعد از استفاده از الکل دست‌هایتان را با آب و صابون شست‌وشو دهید و سپس از کرم‌های مرطوب‌کننده استفاده کنید.

شخصی در حال پاک کردن لاک ناخنهایش با پد لاک پاک کن فاقد استون

سوالات متداول تاثیرات استون بر ناخن

۱- استون در صنعت تولید فلز چه کاربردهایی دارد؟

بهتر است بدانید که استون خاصیت ضد زنگی دارد و به همین دلیل در بسیاری از صنایع همچون صنعت فلز و نساجی و تولید پلاستیک و… کاربرد دارد.

۲- دلیل استفاده از استون در صنعت داروسازی چیست؟

یکی از رایج‌ترین کاربردهای استون در صنعت داروسازی است. این ماده شیمیایی به‌صورت حلال بوده و به همین دلیل از آن برای حل‌کردن بسیاری از داروها استفاده می‌کنند. همچنین برای فشرده‌شدن داروها و داشتن چگالی مناسب داروها از این ماده شیمیایی استفاده می‌کنند.

۳- آیا استون باعث بیماری سرطان می‌شود؟

در جواب این سؤال باید بگوییم که خیر، استون سرطان‌زا نیست؛ اما بسیاری از شرکت‌های تولید لاک‌پاک‌کن از مواد شیمیایی نامناسبی استفاده می‌کنند که موجب بیماری‌های پوستی و سرطان می‌شوند.

۴- در حین استفاده از استون در صنایع پزشکی باید چه نکاتی را رعایت کرد؟

هنگام استفاده از استون خالص در صنایع پزشکی می‌بایست حتماً از دستکش و عینک استفاده کرد. همچنین در مکانی که از استون استفاده می‌کنید باید هوا جریان داشته باشد یا به عبارتی دیگر سعی کنید در فضای آزاد از استون استفاده کنید.

۵- آیا استون خاصیت ضدعفونی‌کنندگی دارد؟

بله، استون توانایی ازبین‌بردن باکتری‌ها و میکروب‌ها را دارد؛ اما ویروس‌ها را از بین نمی‌برد. به‌طورکلی استون با درصد بالا می‌تواند باکتری‌ها را از بین ببرد و نابود کند؛ اما تأثیر چندانی بر روی ویروس‌ها ندارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *