جداسازی با لیگنو سولفونات کلسیم (CLS) که یک محصول مهم است به طور خاص در بازار شیمیایی استفاده خواهد شد. لیگنوسولفونات کلسیم (حاوی لیگنین) توسط سولفوناسیون پردازش و به دنبال آن واکنشهای تراکمی و دی گلیکوزیلاسیون انجام میشود. ازآنجاییکه خواص فیزیکی و شیمیایی آپاتیت و دولومیت میتواند مشابه باشد، جداسازی این دو کانی دشوار خواهد بود؛ بنابراین هنگام انجام این جداسازی با استفاده از روش فلوتاسیون، جستجو برای یک کاهشدهنده مناسب ضروری است. یک تحقیق تجربی بر روی رفتار جداسازی آپاتیت و دولومیت با استفاده از لیگنوسولفونات کلسیم بهعنوان یک ماده مضاعف انجام شده است. همچنین سازوکاری که توسط آن رخ میدهد مورد تجزیهوتحلیل قرار گرفت. حال اگر قصد خرید لیگنو سولفونات کلسیم با کیفیت را برای جدا سازی دارید با کارشناسان ما در ارتباط باشید.
لیگنوسولفونات کلسیم چیست؟
لیگنو سولفونات ها عمدتاً شامل لیگنوسولفونات کلسیم، لیگنو سولفونات سدیم و لیگنو سولفونات منیزیم هستند و جداسازی با لیگنوسولفونات کلسیم بیشترین استفاده را در میان آنها دارد. این نوع عامل کاهنده آب، دارای فرایند ساخت ساده و قیمت پایین است. CLS یک پودر زرد قهوهای با حلالیت خوب، ظرفیت حدود ۰.۳۵ گرم در سانتیمتر مکعب، متعلق به ماده فعال سطح آنیونی، غیرسمی و دارای بوی تند است. گروههای آبگریز موجود در مولکولهای لیگنوسولفونات میتوانند روی سطح ذرات سیمان جذب شوند و گروههای آبدوست عامل کاهنده آب و سیمان را بهتر در یکدیگر حل کنند و آبدوستی ذرات سیمان را بهبود بخشند.
کلسیم لیگنو سولفونات از مولکول های بسیار درشت شاخهای واحدهای فنیل پروپان با پیوندهای اتر تشكيل میشود. این ماده فراوانترین نوع لیگنین است که به صورت تجاری موجود است. جداسازی لیگنو سولفونات ها در صنعت چوب و سلولز، از طریق فرآیند سولفوناسیون صورت میپذیرد. در اين فرآیند چوب در یک محلول شیمیایی تحت شرایط فشار و دمای خاص پخته شده، سپس لیگنین آن را جدا میكنند و سلولز آن بدون تغییر باقی میماند و در صنایعی همچون تولید خمیر و کاغذ مصرف میشود.
لیگنو سولفونات های کلسیم، سدیم و آمونیوم رایج ترین انواع لیگنو سولفونات ها هستند که به عنوان سرکوب کننده گرد و غبار استفاده میشوند. لیگنوسولفوناتها در حالت امولسیون شده 50 درصد وزنی از جامدات تشکیل شدهاند. از خاصيت وزن آنها برای به دام انداختن غبار استفاده میشود. همچنین کلسیم لیگنوسولفونات در ترکیب محصولاتی مانند خوراک، آفتکشها، رنگها، کربن سیاه و سایر جامدات و مایعات نامحلول در آب، در باتریهای اسید سرب، تولید مصالح ساختمانی و غیره كاربرد دارد.
لیگنوسولفونات کلسیم پلیمری طبیعی با جرم مولکولی و سازگاری بالا و در مقایسه با سایر مواد شیمیایی یک سورفکتانت آنیونی با عملکرد قابلاعتماد است. عامل کاهنده آب لیگنوسولفونات کلسیم میتواند در مدت ۳ تا ۲۸ روز مصرف آب را بیش از ۱۰ درصد کاهش و مقاومت فشاری را به طور متوسط بیش از ۱۵ درصد افزایش دهد. این محصول به طور گسترده بهعنوان یک افزودنی بتن برای بهبود کارایی، کاهش محتوای آب، افزایش استحکام و دوام و کنترل زمانگیرش استفاده میشود.
ویژگی های لیگنو سولفونات کلسیم چیست؟
کارایی جداسازی با لیگنو سولفونات کلسیم (CLS) بهعنوان یک تثبیتکننده خاک گسترده موردمطالعه قرار گرفته است. CLS یک پلیمر زیستی است که بهعنوان محصول فرعی صنعت کاغذ به دست میآید. استفاده از آن بهعنوان تثبیتکننده خاک نهتنها خواص خاک را افزایش میدهد؛ بلکه هزینههای اقتصادی و زیستمحیطی دفع آن را نیز حذف میکند. CLS یک سورفکتانت آنیونی است و بهعنوان کلسیم چوب شناخته میشود. به طور معمول یک پودر قهوهای مایل به زرد با بوی معطر خفیف، دارای خواص چسبندگی، کیلیت و پراکندگی عالی است. از لیگنوسولفونات کلسیم نیز میتوان برای تثبیت خاک در پروژههای ساختمانی استفاده کرد. همچنین به اتصال و تثبیت ذرات خاک، بهبود استحکام خاک، کاهش فرسایش و جلوگیری از حرکت خاک کمک میکند.
کاربرد لیگنو سولفونات کلسیم در جداسازی مواد معدنی
جداسازی با لیگنوسولفونات کلسیم یکی از راههای تولید مواد معدنی است. آلودگی آرسنیک به طور قابلتوجهی بر کیفیت کنسانتره مس تأثیر میگذارد و چالشهایی را در طول فرایندهای ذوب ایجاد میکند. باتوجهبه اینکه کوولیت و انارژیت دارای خواص سطحی مشابهی هستند، جداسازی آنها توسط فلوتاسیون دشوار است. در نتیجه کنسانتره مس با سطوح بیش از حد آرسنیک ایجاد میشود. نتایج نشان میدهد که این محصول را میتوان برای جداسازی کوولیت و انارژیت استفاده کرد. این محصول یک رویکرد جدید برای بهبود جداسازی شناور مواد معدنی حاوی آرسنیک از کانیهای سولفید مس ارائه میکند جداسازی تالک از کالکوپیریت در فرایند فلوتاسیون بهعنوان یک ماده معدنی اصلی در سنگهای سولفیدی (به دلیل قابلیت شناور پذیری طبیعی آن که بر فرایند ذوب بعدی تأثیر میگذارد)، دشوار است. یونهای کلسیم و لیگنوسولفونات کلسیم (CLS) بهعنوان یک داروی کاهشدهنده ترکیبی نقش مهمی در جداسازی مواد معدنی دارند.
تالک شناور میتواند به طور مؤثری از طریق اثر کاهشدهنده ترکیبی یونهای کلسیم و CLS در محدوده pH 6-12 کاهش یابد. جداسازی فلوتاسیون شیلیت و کلسیت توسط فلوتاسیون کف دشوار است؛ زیرا این دو کانی دارای خصوصیات فیزیکوشیمیایی مشابهی هستند. برای حل این مشکل، نقش لیگنوسولفونات کلسیم (CLS) در جداسازی فلوتاسیون شیلیت از کلسیت و سازوکار جداسازی موردبحث قرار گرفت. آزمایشهای میکرو فلوتاسیون نشان میدهد که این محصول اثر فرورفتگی قوی بر کلسیت دارد و با افزایش pH اثر فرورفتگی کاهش مییابد
عملکرد لیگنوسولفونات کلسیم در جداسازی مواد معدنی
میتوان از روش جداسازی با لیگنوسولفونات کلسیم بهعنوان پخشکننده، کاهشدهنده و شلکننده یونهای فلزات سنگین استفاده کرد. لیگنوسولفونات کلسیم از منابع وسیعتری نسبت به سایر دپرسورهای آلی به دست میآید و از لیگنین ساخته شده است و مزایای غیرسمی، تجدیدپذیر و کمهزینه را دارد. لیگنوسولفونات کلسیم بهعنوان کاهشدهنده میتواند به طور انتخابی کلسیت را در فلوتاسیون شیلیت کاهش دهد و همچنین بهعنوان سرکوبکننده برای فلوتاسیون مسکوویت استفاده میشود. این محصول هم روی آپاتیت و هم روی دولومیت اثر کاهنده دارد، اما روی دولومیت اثر کاهنده قویتری خواهد داشت. آبگریزی دولومیت با این محصول به طور قابلتوجهی کاهش مییابد و چگالی جذب دولومیت در غلظت یکسان لیگنوسولفونات کلسیم بیشتر از آپاتیت است. این محصول واکنش قویتری با دولومیت نشان میدهد و در نتیجه چگالی جذب بالاتری نسبت به آپاتیت ایجاد میکند همچنین مانع جذب اولئات سدیم به دولومیت میشود و در نتیجه تفاوت رفتار شناورسازی بین دو کانی را افزایش میدهد
مزایا و معایب لیگنوسولفونات کلسیم در جداسازی مواد معدنی
از مزایای جداسازی با لیگنوسولفونات کلسیم میتوان به سازگار با محیطزیست بودن، قیمت و هزینه پایین برای جداسازی مواد معدنی مانند جداسازی مولیبدنیت از کالکوپیریت، غیرسمی و بهداشتی بودن اشاره کرد. از دیگر مزایای جداسازی با کلسیم لیگنوسولفونات این است که میتواند بهعنوان یک کاهنده کالکوپیریت انتخابی در جداسازی فلوتاسیون مولیبدنیت و کالکوپیریت استفاده شود. لیگنوسولفونات کلسیم (CLS) بهدستآمده از لیگنین بهعنوان یک افزودنی ضد پیری قیر مورداستفاده قرار میگیرد. این محصول یک پلیمر آنیونی متشکل از اسید سولفونیک، اسید کربوکسیلیک، گروههای هیدروکسیل فنولیک و گروههای آلکیل است و جداسازی با لیگنوسولفونات کلسیم ویژگیهای پراکندگی، ترشوندگی و جذب را نشان میدهد که از معایب آن است. برای خرید کلسیم لیگنوسولفونات با کارشناسان فروش شرکت کیمیا تجارت تات تماس حاصل فرمایید.
لیگنو سولفونات های کلسیم، سدیم و آمونیوم رایج ترین انواع لیگنو سولفونات ها هستند که به عنوان سرکوب کننده گرد و غبار استفاده میشوند. لیگنوسولفوناتها در حالت امولسیون شده 50 درصد وزنی از جامدات تشکیل شدهاند. از خاصيت وزن آنها برای به دام انداختن غبار استفاده میشود. همچنین کلسیم لیگنوسولفونات در ترکیب محصولاتی مانند خوراک، آفتکشها، رنگها، کربن سیاه و سایر جامدات و مایعات نامحلول در آب، در باتریهای اسید سرب، تولید مصالح ساختمانی و غیره كاربرد دارد.
عملکرد کلسیم لیگنو سولفونات بر روی گرد و غبار
کلسیم لیگنوسولفونات به عنوان دشمن غبار با محتوای جامد 40 تا 60 درصد وزنی با محصور کردن ذرات و تشکیل شبکه پیوندی، دانه های خاک را به هم می چسباند. در نتیجه منجر به افزایش وزن ذرات و غبار میشود. این افزایش وزن، ذرات غبار از هوا جدا میکند و در سطح زمین نگه میدارد. بدین ترتیب موجب كاهش آلودگی هوا میشود. مکانیسم عملکرد آن به این صورت است كه ابتدا یک H+ پروتونه شده از آب جدا شده و به دنبال آن، خنثی شدن بارهای منفی روی سطوح ذرات منجر به کاهش ضخامت لایه دوگانه و تشکیل اتصال میشود. در ماسه و شن حداکثر غلظت لیگنوسولفونات کلسیم پس از تقریباً 30 دقیقه در عمق 10 سانتیمتری، پس از 6 ساعت در عمق 30 سانتیمتری و در 24 در عمق 60 سانتیمتری قابل مشاهده است. بنابراين با قابلیت اتصال ذرات سطحی، مانع برخاستن غبار از سطح زمين خواهد شد.
کاربرد لیگنو سولفونات کلسیم به عنوان ضد گرد وغبار
کلسیم لیگنوسولفونات بعنوان دشمن گرد و غبار در جادههای خاکی، در معادن، پارکینگها، محوطههای ذخیرهسازی تجهیزات و در صنایع مختلف به كار میرود. کلسیم لیگنوسولفونات میتوانند بعنوان سرکوبکننده گرد و غبار در مواد سنگریزهای غیرمتصل عمل کند. این ماده اندازههای مختلف ذرات جاده را هنگامی که به صورت موضعی یا مخلوط استفاده میشود، به یکدیگر متصل میکند. هنگامی کلسیم لیگنوسولفونات برای اولین بار استفاده میشود، رنگ قهوهای تیرهای دارد. این ماده در شرایط خشک با رطوبت کم موثر است و با رنگی که دارد، كاملا مشخص است كه کجا از آن استفاده شده است. رنگ قهوه ای تیره با ترافیک و باران به آرامی از بین میرود، در نتیجه نیاز به استفاده مجدد آن است.
مزایای کلسیم لیگنو سولفونات در سرکوب کردن گرد و غبار
کلسیم لیگنوسولفونات در سرکوب کردن گرد و غبار، مقرون به صرفه و کم هزینه با قابلیت اتصال ذرات سطحی است. کاربرد آسان با راندمان خوب، عملکرد ثابت کنترل گرد و غبار با سازگاری متوسط در شرایط مرطوب از جمله مزایای کلسیم لیگنوسولفونات به عنوان دشمن غبار است. همچنين کلسیم لیگنوسولفونات به عنوان دشمن غبار ماندگاری موثر در فصلهای خشک را دارد. این ترکیب پلیمری غیرسمی و غیرخورنده نيز محسوب میشود. کلسیم لیگنوسولفونات به عنوان دشمن غبار معایبی تيز دارد. اين ماده سازگاری ضعیفی با شرایط مرطوب نشان میدهد؛ زیرا حل و شسته میشود. بنابراين بايستی مجدد و مکرر آن را استفاده كرد.
لیگنو سولفونات کلسیم به عنوان ضد غبار
لیگنو سولفونات کلسیم به عنوان یک ماده فعال ضد غبارهای صنعتی در صنایع با آلودگی هوا استفاده میشود. اين ماده در صنایع مواد ساختمانی، صنعت معدن، صنایع سیمان و … كاربرد دارد. بعلاوه این ماده با کاهش غبار محیط کار به بهبود شرایط کارگاهی، بهبود شرایط بهداشت و ایمنی کارگران و به کاهش آسیبهای سلامتی افراد مشغول در این صنایع كمک میكند. همچنین این ماده با جلوگیری از انتشار غبار، اثرات زیست محیطی مرتبط با این صنایع را نیز کاهش میدهد.
مقایسه لیگنو سولفونات کلسیم در مقابل سایر مواد ضد غبار
لیگنو سولفونات کلسیم به عنوان دشمن غبار را زیست تخریب پذیر در نظر میگیرند. بنابراین حضور آن در محیط زیست میتواند بیضرر تلقی شود. استفاده از لیگنو سولفونات کلسیم، به عنوان یک افزودنی خاک تاثیر ناچیزی بر محیط زیست دارد. استفاده از آن برای تثبیت و کنترل گرد و غبار از هر کلاس شیمیایی رقیب، ایمنتر است. لیگنو سولفونات کلسیم را میتوان به عنوان دشمن غبار به صورت موضعی در جادههای خاکی درجهبندی نشده استفاده کرد.
در استفاده از این ماده نیازی به غلتک نیست، اگرچه آماده سازی جاده با غلتک، کیفیت جادهها و طول عمر آنها را افزایش میدهد، با این وجود لیگنو سولفونات کلسیم، سطح جاده را بهتر پوشش میدهد و تعمیر و نگهداری جادهها با خاصيت بهبود زهکشی سطحی اين ماده، كمتر است. این عوامل تاثیرات زیست محیطی بالقوه این ماده را در مقایسه با جایگزینهای مصنوعی کاهش می دهد. کلسیم لیگنوسولفونات جایگزین بهتری نسبت به انواع دیگر مواد شیمیایی برای جلوگیری از گرد و غبار به عنوان مثال کلرید کلسیم می باشد؛ زیرا این ماده کارآمدتر است و اثرات زیست محیطی کمتری دارد.
کاربرد لیگنو سولفونات کلسیم در صنعت ساختمان
لیگنو سولفونات کلسیم در ساختمان سازی نیز کاربرد مهمی دارد. در حال حاضر لیگنو سولفونات هایی نظیر سولفونات کلسیم چه به صورت تنها و چه با در ترکیب دیگر مواد، به صورت فراوانی مورد استفاده قرار می گیرند. از کلسیم سولفونات به منظور گیرنده، پرکننده، ساخت مایع یا سورفاکتانت کمک می گیرند. از آنجا که سیمان دارای ذرات بسیار ریزی است، سطح جاذبه بالایی دارد. لذا وقتی این ذرات با آب حل شوند، به یکدیگر می چسبند. این ساختار چسبنده، می تواند قسمتی از آب را در خود نگه دارد. از همین رو شاهد کاهش آب در بافت سیمان هستیم. این مایع خمیری شکل میزان روان بودن بسیار کمی خواهد داشت که مدنظر کارشناسان صنعت ساختمان سازی خواهد بود.
اهمیت لیگنو سولفونات کلسیم در ساختمان سازی
اهمیت کلسیم لیگنو سولفونات در صنعت ساختمان از آنجا پر رنگ تر می شود که بدانیم، در روان کنندگی ترکیبات بتن نقشی مهمی برعهده دارد. دلیل روان کنندگی لیگنو سولفوناتها آزاد شدن آب محبوس در بافتهای ذرات سیمان است. وقتی این آب میان بافتی آزاد شوند، باعث روان شدن ترکیبات بتن می شود. ناگفته نماند، ساختار لیگنو سولفوناتها در مقایسه با دیگر روان کننده ها از نظر شیمیایی پیچیدگی بیشتری برخوردار است. منظور از روان کننده های دیگر، روان کننده های سنتزی مانند نفتالن سولفونات، ملامین سولفونات و غیر است. از همین رو کلسیم لیگنو سولفونات در صنعت ساختمان بسیار مورد تایید و سفارش کارشناسان این حوزه است.
لیگنو سولفونات کلسیم داری خواص و ویژگی هایی است که در ادامه به آن می پردازیم. به عنوان مثال؛ این ماده شیمیایی جزء قدیمی ترین ترکیبات شیمیایی است که در صنایع ساختمان سازی به ویژه در بتن ریزی کاربرد دارد. همانطور که گفته شد، از این محصول به عنوان روان کننده بتن یا کاهش دهنده آب در بافت و ذرات بتن استفاده می شود. در خصوص فواید سولفونات کلسیم نیز باید یادآوری کرد، این محصول را می توان هم به عنوان گیرنده و هم پرکننده ذرات سیمان در بتن مورد استفاده قرار داد. این دو ویژگی باعث می شود تا سیمان حالت خمیری گرفته و بهتر بتواند خاصیت پرکنندگی خود را حفظ نماید. این محصول همچنین دارای ویژگی کاهندگی آب و امولسیون کنندگی نیز است. از همین رو، صنایع مختلفی خواهان استفاده از سولفونات کلسیم هستند.
لیگنو سولفونات چیست؟
نام لیگنو سولفونات با پلیمر زیستی لیگنین همراه است که لیگنین همان ماده ای است که در گیاهان چوبی موجب چوبی شدن بافتهای این گیاهان و سخت شدن آنها می گردد. به خاطر خواصی که این ماده از خود نشان می دهد، استخراج لیگنین و استفاده از آن در صنایع مختلف روبه گسترش است. در این بین یکی از مهمترین استفاده ها به کارگیری لیگنو سولفونات در رنگرزی است. به طور خلاصه طی استخراج این ماده ترکیبی با نام لیگنوسولفونات (lignosulfonates) تولید می گردد.
خواص فیزیکی و شیمیایی لیگنو سولفونات
از لحاظ شیمیایی لیگنو سولفونات ها را به عنوان پلیالکترولیتهای پلی آروماتیک دارای شاخه های تصادفی در نظر می گیرند که ویژگیهایی شبیه سورفکتانت از خود نشان می دهند.
وزن مولکولی لیگنو سولفونات: بسته به درصد سولفور آن متفاوت است و می تواند کمتر از 1000 گرم بر مول تا بیش از 400000 گرم بر مول باشد (با محتوای گوگرد بالا، معمولاً 3 تا 8 درصد).
فرمول شیمیایی لیگنو سولفونات: با توجه به مشتقات آن کمی متفاوت است اما رایج ترین شکل آن به صورت C20H24Na2O10S2 می باشد. در واقع لیگنوسولفونات یک ترکیب آلی و پلیمری می باشد که به صورت پودر قهوه ای رنگ وجود دارد. نقطه ذوب این محصول 993 درجه سانتیگراد می باشد.
کاربرد لیگنو سولفونات در رنگرزی
استفاده از لیگنوسولفونات در رنگرزی به چندین دلیل مهم صورت می گیرد که در ادامه به بررسی مهمترین آنها می پردازیم:
پخش کردن رنگ
می توان گفت اولین دلیل استفاده از لیگنوسولفونات در رنگرزی توانایی این ماده در پخش کردن و یکنواخت سازی مولکولهای رنگ در حمام رنگ (محلول رنگ) است. این موضوع در رنگرزی خیلی با اهمیت است؛ چرا که حاصل کار یک رنگ آمیزی یک دست است. بدون نوحی پررنگ یا کم رنگ که در اثر تجمع رنگدانه ها به وجود می آیند.
نفوذ دهنده رنگ
اهمیت دیگر لیگنو سولفونات در رنگرزی بالا بردن راندمان و کارایی فرآیند رنگرزی آن هم با تسهیل در نفوذ مولکولهای رنگ به بافت پارچه، نخ و… است. این موضوع در کل موجب جذب بیشتر و حفظ و تثبیت مولکولهای رنگ می گردد.
ثابت نگه داشتن pH
دلیل دیگر استفاده از لیگنوسولفونات در رنگرزی قابلیت این ماده در تثبیت کنندگی pH محلول رنگی در طی فرآیند رنگ آمیزی است. ثابت نگه داشتن پی اچ در یک محدوده دلخواه می تواند به شدت راندمان رنگ آمیزی پارچه و نخ را افزایش دهد.
لیگنو سولفونات در صنعت چرم و دباغی
ماده لیگنوسولفونات در کارخانه های دباغی و چرم به عنوان افزودنی در برنزه كردن و دباغی کردن چرم با پایه گیاهی، به عنوان عامل پیش دباغی و برای دباغی مجدد چرم با كروم كاربرد دارد. لیگنوسولفونات در چرم سازی حدود 2 تا 3 درصد در طول فرآیند پیش دباغی (قبل از افزودن کروم یا تانن گیاهی) برای افزایش زمان نفوذ برنزه و جذب در پوست و کوتاه شدن زمان برنزه شدن استفاده می شود. لیگنوسولفونات در چرم سازی برای برنزه کردن چرم در تمام فرآیندهای دباغی که در آن از تاننهای گیاهی استفاده می شود، به كارمی رود. این محصول را می توان با تمام تاننهای گیاهی کاتچو، میموزا، کبرا چو و غیره استفاده كرد.
لیگنوسولفونات در چرم سازی، انتشار تاننهای گیاهی را در ماده پوست تسریع می کند و همزمان ظرفیت جذب تاننهای گیاهی را افزایش می دهد. در نتیجه فرآیند برنزه شدن را کوتاه می كند. این ماده در ترکیب با فرمولاسیونهای گیاهی یا مصنوعی برنزه کننده منجر به تثبیت بهتر برنزه شدن و همچنین بهبود سفتی، پری، گردی و استحکام چرم میشود. این محصول به دلیل تاثیر آن در حل کردن فلوبافنها باعث ایجاد مایع دباغی تقریباً بدون لجن می شود.
لیگنوسولفونات در چرم سازی به عنوان پاک كننده باقی مانده مایع برنزه کننده نیز نقش مهمی دارد و زمان تهیه چرم را كوتاه می كند. لیگنوسولفونات تقریباً بدون آهک و آهن است. اثرات منفی بر کیفیت چرم را به حداقل می رساند. همچنین لیگنوسولفونات یک عامل جذب کننده آهن عالی است؛ زیرا کمپلکس آهن به اسیدهای لیگنو سولفون متصل می شود و از تغییر رنگ چرم ناشی از آهن جلوگیری می کند.
اهمیت و مزایای کاربرد لیگنوسولفونات در چرم سازی
از مزایای لیگنوسولفونات در چرم سازی مقرون به صرفه بودن این ماده است. این ماده برای محیط زیست به خاطر زیست تخریب پذیر و تجدید پذیر بی خطر است. لیگنوسولفونات در دباغی کردن چرم بر پایه گیاهی، در ترکیب با کلاژن وارد پوست می شود تا پیوندهای شیمیایی با گروههای پروتئینی ایجاد کند. در نتیجه ویژگیهای چرم برنزه را بهبود می بخشد و چرم نرم می شود. با توجه نوع لیگنوسولفونات اهمیت و مزایای آن در صنعت چرم متفاوت است. لیگنو سولفونات سدیم، رنگ روشن به چرم می دهد و کلسیم لیگنو سولفونات چرم را مرطوب و نرم می كند.
سوالات متداول
۱- مهمترین ویژگی لیگنوسولفونات کلسیم چیست؟
جداسازی با کلسیم لیگنوسولفونات ممکن است بهعنوان یک سورفکتانت آنیونی رفتار کند که شامل هر دو گروه آبدوست (مانند سولفونیک، فنولیک هیدروکسیل) و آبگریز (بهعنوانمثال زنجیره کربن) است و بنابراین دارای درجه خاصی از فعالیت سطحی است.
۲- نقش لیگنوسولفونات کلسیم در اصلاحکنندههای قیر چیست؟
جداسازی با کلسیم لیگنوسولفونات (CLS)، بهعنوان یک اصلاحکننده قیر گیاهی، برای افزایش خواص رئولوژیکی قیر موردمطالعه قرار گرفت. وجود لیگنوسولفونات کلسیم (CLS) باعث افزایش سفتی مخلوطهای آسفالتی میشود.
۳- مهمترین دلیل جداسازی با لیگنوسولفونات کلسیم چیست؟
لیگنوسولفونات کلسیم نمکی از مواد لیگنین است که توسط خمیر چوب، الیاف گیاهی یا ضایعات کاغذ به دست میآید؛ بنابراین، روش جداسازی با کلسیم لیگنوسولفونات (CLS) طبیعتاً زیستتخریبپذیر، دارای منابع فراوان و نسبتاً ارزان است.
۴- نحوه جداسازی فلوتاسیون اسمیتسونیت از کوارتز چگونه است؟
جداسازی با کلسیم لیگنوسولفونات (CLS) بهعنوان یک کاهشدهنده کوارتز در فلوتاسیون اسمیتسونیت هنگام استفاده از اولئات سدیم (NaOL) بهعنوان جمعکننده (به دلیل گونههای روی محلول) معرفی شده است.
۵- رابطه لیگنوسولفونات کلسیم با محیطزیست چگونه است؟
جداسازی با کلسیم لیگنوسولفونات (CLS) برای اولینبار بهعنوان یک بازدارنده سازگار با محیطزیست برای جداسازی انتخابی Cu-As توسط کف معرفی شده است و CLS یک محصول کاربردی است که به طور خاص در صنایع شیمیایی استفاده میشود.